Svenska Suzukiförbundet
Svenska Suzukiförbundet
Svenska Suzukiförbundet
  SuzukiNytt ▷ Nytt liv, uppdaterad 13-10-2022

 

Svenska Suzukiförbundet
Foto: Jan-Ove Ekman

 

För att göra fiolen i ordning behövde man öppna den, alltså ta av locket. Det visade sig att ingen hade gjort detta tidigare, locket hade suttit där sedan fiolen byggdes. Nu följde en närmast arkeologisk undersökning, ingen hade ju varit inne i fiolen på över 200 år. Alla lagningar hade gjorts utifrån.

 

Svenska Suzukiförbundet
Foto: Lars Magnusson

 

 

Nytt liv efter varsam renovering

För ett år sedan hittade jag ett vrak på Tradera, en minst sagt trasig fiol utan stall och strängar. Men den hade tre fantastiska skruvar som avslöjade att det var en fiol från slutet av 1700-talet eller i alla fall runt år 1800. Jag kunde inte låta bli att bjuda. ... Det var första gången jag hade köpt en fiol för att den har vackra skruvar. Det finns många gamla fioler kvar från 1600- och 1700-talen i daglig drift, men originalskruvar är oerhört sällsynt. Det finns bara några museiinstrument som har sina egna skruvar kvar.

Lars Magnusson, Suzukilärare i Borås, berättar. Läs mer

 

Svenska Suzukiförbundet
Foto: Jan-Ove Ekman

 

ESA TT/Exam/Appointments Manuals        suzukimetoden, violin       
Suzukimetoden för trumpet    Suzukimetoden för piano    Suzukimetoden för violin    Suzukimetoden för viola    Suzukimetoden för kontrabas, kontrabaslärare, kontrabasundervisning    Suzukimetoden för cello    Suzukimetoden för gitarr    Suzukimetoden för orgel    Suzukimetoden för flöjt    Suzukimetoden SECE
Sök på swesuzuki.org

 

GDPR
© Innehållet (texten): Svenska Suzukiförbundet 2021.
© Bilder: angivet under resp. bild, annars okänd.
© Grafik inte specifikt Suzukiförbundet samt layout och bakomliggande koden: Nuncius.

Suzukimetoden innebär att vi använder musik och kärlek till att stimulera barnets nyfikenhet på livet. Vi vill med musiken som medel utveckla glädjen i både musikaliskt och socialt samspel, empati, förmågan att uppträda och mycket mer.