Svenska Suzukiförbundet
Svenska Suzukiförbundet
Svenska Suzukiförbundet
Ni befinner er på: SuzukiNytt ▷ Nytt liv, uppdaterad 13-10-2022    

 

Svenska Suzukiförbundet
Foto: Jan-Ove Ekman

 

För att göra fiolen i ordning behövde man öppna den, alltså ta av locket. Det visade sig att ingen hade gjort detta tidigare, locket hade suttit där sedan fiolen byggdes. Nu följde en närmast arkeologisk undersökning, ingen hade ju varit inne i fiolen på över 200 år. Alla lagningar hade gjorts utifrån.

 

Svenska Suzukiförbundet
Foto: Lars Magnusson

 

 

 

Nytt liv efter varsam renovering

För ett år sedan hittade jag ett vrak på Tradera, en minst sagt trasig fiol utan stall och strängar. Men den hade tre fantastiska skruvar som avslöjade att det var en fiol från slutet av 1700-talet eller i alla fall runt år 1800. Jag kunde inte låta bli att bjuda. ... Det var första gången jag hade köpt en fiol för att den har vackra skruvar. Det finns många gamla fioler kvar från 1600- och 1700-talen i daglig drift, men originalskruvar är oerhört sällsynt. Det finns bara några museiinstrument som har sina egna skruvar kvar.

Lars Magnusson, Suzukilärare i Borås, berättar. Läs mer

 

Svenska Suzukiförbundet
Foto: Jan-Ove Ekman

 

 

ESA TT/Exam/Appointments Manuals        suzukimetoden, violin       
Sök på swesuzuki.org

 

© Innehållet (texten): Svenska Suzukiförbundet 2021.
© Bilder: angivet under resp. bild, annars okänd.
© Grafik inte specifikt Suzukiförbundet & layout och bakomliggande koden: Nuncius.

 

Suzukimetoden för trumpet    Suzukimetoden för piano    Suzukimetoden för violin    Suzukimetoden för viola    Suzukimetoden för kontrabas, kontrabaslärare, kontrabasundervisning    Suzukimetoden för cello    Suzukimetoden för gitarr    Suzukimetoden för orgel    Suzukimetoden för flöjt    Suzukimetoden SECE