Svenska Suzukiförbundet
Svenska Suzukiförbundet
Svenska Suzukiförbundet
  Ni befinner er på: Lärarutbildning ▷ Presentation av lärare, uppdaterad 13-10-2022

Svenska Suzukiförbundet

Presentation av kurslärare — brass: Ann-Marie Sundberg

 

suzukimetoden
© Ann-Marie Sundberg

 

Jag heter Ann-Marie Sundberg och är uppväxt i Nyköping med skog, skärgård och mycket naturliv. Musik har alltid funnits i mitt liv. Alla i min familj spelade och sjöng och jag började också tidigt att spela olika instrument tills jag som 15 åring hittade mitt favoritinstrument som sedan dess är trumpet.

Trumpeten ledde mig till Musikhögskolan i Stockholm där jag har fått min utbildning som solist och pedagog. Efter flera år som musiker och lärare i på olika platser, bland annat Nyköping, Norrköping, Färöarna och Åland flyttade jag år 2000 till Stockholm där jag började arbeta i Nacka Musikskola.

Suzukimetoden blev jag intresserad av redan på 80-talet när jag såg mina fantastiska fiolkollegor i Norrköping undervisa och jag önskade redan då att den metoden skulle finnas för trumpet. 2011 gick den drömmen i uppfyllelse när trumpet blev ett officiellt Suzuki instrument efter tre år av försöksverksamhet i ett samarbete mellan Nacka Musikskola och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm där jag också sedan många år också arbetar som metodiklärare. Äntligen får vi också vara med i den stora Suzukifamiljen.

Det är fantastiskt att ha fått vara med och utveckla Suzukimetoden för trumpet. Idag är vi 97 lärare i 21 länder i Europa och Amerika. Suzuki Trumpet School, volume 1 finns i tryck och bok 2, 3 och 4 finns som prototyper i väntan på tryckning. Nu väntar vi dessutom på nya Teacher Trainers och den möjligheten är också öppen för de lärare som nått Level 3.

I Sverige finns Suzukiundervisning på Trumpet i Umeå, Västerås, Karlskoga och Stockholm/ Nacka. Målet är fler lärare på fler skolor som ger fler elever som i sin tur ger fler härliga speldagar och läger både lokalt och internationellt.

 

Mera om Suzuki™ Brass finns på
internationalsuzuki.org — ISA-Journal-18-2.pdf sid 4: A Whole new Family of Instruments go Suzuki™
och
European Suzuki Association (ESA) — Teachers Newsletter Vol 41 2021 (sid 28).

 

>> Tillbaka till Aktuella lärarkurser

 

ESA TT/Exam/Appointments Manuals        suzukimetoden, violin       
Suzukimetoden för trumpet    Suzukimetoden för piano    Suzukimetoden för violin    Suzukimetoden för viola    Suzukimetoden för kontrabas, kontrabaslärare, kontrabasundervisning    Suzukimetoden för cello    Suzukimetoden för gitarr    Suzukimetoden för orgel    Suzukimetoden för flöjt    Suzukimetoden SECE
Sök på swesuzuki.org

 

GDPR
© Innehållet (texten): Svenska Suzukiförbundet 2021.
© Bilder: angivet under resp. bild, annars okänd.
© Grafik inte specifikt Suzukiförbundet samt layout och bakomliggande koden: Nuncius.

Suzukimetoden innebär att vi använder musik och kärlek till att stimulera barnets nyfikenhet på livet. Vi vill med musiken som medel utveckla glädjen i både musikaliskt och socialt samspel, empati, förmågan att uppträda och mycket mer.