Svenska Suzukiförbundet
Svenska Suzukiförbundet
Svenska Suzukiförbundet
Ni befinner er på: Svenska Suzukiförbundet, SSZ ▷ Anordna läger, uppdaterad 13-10-2022    

Anordna läger för medlemmarna

 

Suzukimetoden stråkläger
Andreas Kongshaug
Suzukipedagog i Västerås

 

Reflektion över Suzukiläger i Jönköping 2012:

Jag hade äran att för tredje året i rad vara pedagogisk ledare för detta läger. Det har lärt mig oerhört mycket. Att dessutom ha en så bra föräldragrupp (Västerås Suzukiförening) som stöttar i bakgrunden, underlättar ju en hel del. Dom var helt fantastiska. Vi fick dessutom arrangera lägret två år i rad, så då fanns möjlighet till förbättringar. Matköproblemet inför måltiderna är ett exempel där förbättringar gjordes. Tack alla föräldrar i Västerås Suzukiförening för allt jobb ni la ner inför och under detta läger!

Första året jag var ansvarig pedagog hade jag Ljungbys Suzukiförening i ryggen. Denna förening hade dessutom arrangerat lägret tidigare. Så det var ett stort stöd. Speciellt tack till Svenska Suzukiförbundets tidigare kassör Inga Lena Nordgren. Hon fick stå ut med många telefonsamtal från mig, med alla mina undringar. Det finns så mycket samlad kunskap av tidigare arrangörer och min oro att vara ansvarig pedagog blev som bortblåst när jag träffade dessa människor. Jag fick all hjälp jag kan tänka mig.

Det är fantastiskt kul att vara ansvarig pedagog, speciellt som jag fick jobba med så många erfarna och duktiga pedagoger. Det kändes som jag lyckades få ihop ett "dreamteam" alla dessa år. Det är verkligen ett lagarbete mellan mig och pedagogerna om man skall få till ett bra läger. Min intention var också att lärarna skulle trivas och jobba bra tillsammas. Jag kände som att det lyckades.

Nu har stafettpinnen lämnats över till Christina Lundström som blir ansvarig pedagog på Suzukilägret sommaren 2013. Det känns jättekul att en så duktig pedagog för hålla i rodret. Jag ser verkligen fram emot sommarens läger, då jag får möjlighet att undervisa istället.

Jag vill uppmana andra föreningar att ta chansen att arrangera kommande läger framöver. Det är oerhört lärorikt och dessutom sammasvetsande av föreninges medlemmar.

Go for it!!

 

ESA TT/Exam/Appointments Manuals        suzukimetoden, violin       
Sök på swesuzuki.org

 

© Innehållet (texten): Svenska Suzukiförbundet 2021.
© Bilder: angivet under resp. bild, annars okänd.
© Grafik inte specifikt Suzukiförbundet & layout och bakomliggande koden: Nuncius.

 

Suzukimetoden för trumpet    Suzukimetoden för piano    Suzukimetoden för violin    Suzukimetoden för viola    Suzukimetoden för kontrabas, kontrabaslärare, kontrabasundervisning    Suzukimetoden för cello    Suzukimetoden för gitarr    Suzukimetoden för orgel    Suzukimetoden för flöjt    Suzukimetoden SECE