Svenska Suzukiförbundet
Svenska Suzukiförbundet
Svenska Suzukiförbundet
  Ni befinner er på: Lärarutbildning ▷ Presentation av lärare, Henna Helistekangas uppdaterad 26-10-2019

Svenska Suzukiförbundet genomför

Piano-flöjt-trumpet-Suzukiläger sommaren 2020

Presentation av kurslärare — flöjt: Henna Helistekangas

 

suzukimetoden
© Henna Helistekangas

 

Mitt namn är Henna Helistekangas. Jag kommer från Finland där jag började spela Suzukipiano vid 5-årsåldern. Några år senare bytte jag instrument till flöjt och utbildade mig till flöjtist och flöjtlärare vid Musikhögskolan i Lahti, Finland och Musikhögskolan i Malmö. Jag är även utbildad Suzukiflöjtlärare med alla fem Suzuki-nivåer och har gått tre nivåer på Suzuki Early Childhood Education (SECE).

Jag har jobbat som flöjtlärare i Kristianstad där jag startade upp Suzukiundervisningen för cirka 10 år sedan, och som rytmik- och flöjtlärare vid Göteborgs Suzukiförening. Det som jag tycker är så fantastiskt roligt och givande med Suzukimetoden är att få jobba med olika elever och deras familjer ofta under en längre tid och tillsammans, genom musiken skapa glädje och hjälpa varandra att utvecklas till bättre människor.

Förförra året arrangerade vi ett läger för piano, trumpet och flöjt för första gången, vilket blev väldigt lyckat. Jag ser fram emot att få musicera tillsammans med alla spelglada elever igen i år.

 

>> Tillbaka till Piano-flöjt-trumpet-Suzukiläger sommaren 2020

 

 

   
Suzukimetoden för trumpet    Suzukimetoden för piano    Suzukimetoden för violin    Suzukimetoden för viola    Suzukimetoden för kontrabas, kontrabaslärare, kontrabasundervisning    Suzukimetoden för cello    Suzukimetoden för gitarr    Suzukimetoden för orgel    Suzukimetoden för flöjt    Suzukimetoden SECE
Sök på swesuzuki.org

 

GDPR
© Innehållet (texten): Svenska Suzukiförbundet 2019.
© Bilder: angivet under resp. bild, annars okänd.
© Grafik inte specifikt Suzukiförbundet samt layout och bakomliggande koden: Nuncius.

Suzukimetoden innebär att vi använder musik och kärlek till att stimulera barnets nyfikenhet på livet. Vi vill med musiken som medel utveckla glädjen i både musikaliskt och socialt samspel, empati, förmågan att uppträda och mycket mer.